YÜREĞİR STANDINA YOĞUN İLGİ

Uluslararası nitelikte başarılı pek çok organizasyona imza atan Adana, bu yıl ikincisi gerçekleşen Adana Lezzet Festivali ile gastronomi meraklılarının dikkatini bir kez daha Adana’ya çekti.

''Gelenekselin Gücü Adına'' sloganıyla 12 – 13 – 14 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Adana Lezzet Festivali’nde; Adana’da yaşam tarzı haline gelen Adana Kebabı ve gizli kalmış pek çok yöresel lezzet de, gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen misafirlere tanıtıldı.

Lezzet festivalinde Yüreğir Belediyesi çadırı ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Yöresel lezzetlerin yanı sıra yeni bir lezzet olan karpuz pekmezi, karpuz reçeli ve karpuz sirkesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlara aşure dağıtıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan standa gelen vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Düzenlenen bu festival ile yalnızca gastronomi meraklılarını değil, aynı zamanda tarih ve kültür meraklılarını da Adana’ya çekerek, şehrimizin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını belirten Başkan Çelikcan ''Adana mutfağının gizli kalmış lezzetleri tüm dünyaya tanıtılarak, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizme de olumlu katkı sağladı. Adana'nın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesine vesile olmuştur. Festival dolayısıyla Adana'mıza gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp yolcu ettik.

Hizmete açılan kültürevlerimizin deneysel mutfağında üretilen karpuz pekmezimiz katılımcıların büyük beğenisi ile karşılaştı. Bizler, Yüreğir Belediyesi olarak kültürevlerinde verilen aşçılık kurslarımızla gastronomi alanına yeni bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Adana'mızın tanıtımına olumlu katkı sağlayan bu festivale emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.